Pientä syksyn tuntua on ollut haisteltavissa ilmassa, vaikka lämpötila edelleen kipuaakin ihmeellisen korkealle. Syksyn tulosta kertovat myös taas alkaneet työt ja Gerin turkin kasvu. Päntsikarvat ovat kasvamassa takaisin!

Alkuviikko meni sen verran töiden alkua ihmetellessä, että treenaaminen keskittyi harrastelija-tokoiluihin ja nome-perusasioiden harjoitteluun lähikentällä. Keskiviikkona päästiin kunnolla metsään. Otin treenirepun mukaan, toiveissa oli löytää sopiva risukko-rämeikkö, johon laittaa pystyyn hakuruutu - pitkästä aikaa. Maasto oli niin vaikeakulkuista, että muutama dami piti vain heitellä eteenpäin, kun en itse päässyt mihinkään ikikuusien ja kaatuneiden puunrunkojen keskeltä. Gerin menoa oli ilo katsoa. Koko ajan sama vauhti ja into päällä, vaikka loppua kohden näkyikin, että väsymys alkoi iskeä. Se haki hyvin laajalta alueelta ja oli sinnikäs. 10 damia se sieltä haki (täytin ruutua välissä pikkaisen lisää) ja jäljelle jäänyt yksi haettiin yhdessä.

Eilen oltiin jälleen Anninan koulutuksessa. Tuli vähän juoksulähtö, jokin ajatuskatko oli tapahtunut kouluttajan ja kouluttajien välillä, ihan säkällä oli Anninan tarkoittamaan aikaan paikalla enkä ehtinyt Geriä kunnolla lenkittää, mikä oli ollut tarkoitus. Se näkyi aluaa vinkumisena ja pienenä häsläämisenä, kun odotimme omaa vuoroamme. Myös oma tekemiseni oli hakemista ja sain taas noottia vanhoista synneistäni. Opinpahan sen, että tarvitsen itsekin aikaa ennen treeniä, jotta osaan keskittyä.

Teimme treenit tällä kertaa kahdessa osassa: ensin me, jotka olimme paikalla ja sen jälkeen ne, jotka tulivat myöhemmin. Ohjelmassa oli markkeeraus -harjoituksia: ensin pellon ja metsän rajamaille (koiralle hankala hahmottaa, kun maasto vaihtuu) ja sen jälkeen hajupaikalla vaikeuttaen kauemmas metsään. Koiran piti juosta siis edellisen pudotuspaikan yli. Ilmeisesti jokainen koira suoriutui hyvin. Oli hyvä, että lopuksi tehtiin ohjauksena yksi kerta, koska Annina näki, miten Geri kaarsi kummallisesti (kiersi hajun tai risun?), vaikka selkeästi tiesi koko ajan, mihin oli menossa. Sain neuvoja tuon karsimiseen, mikä oli tarpeen.

Tänään on ohjelmassa vesityötä Hanniksen ja Rauhan kanssa. Viikonloppu menee häähumussa Salossa. Geri pääsee viihtymään hyvään seuraan siksi aikaa:)