Käytiin eilen Gerin kanssa Hyvinkäällä SNJ:n päänäyttelyssä. Geri nappasi toisestakin virallisesta näyttelystään ERI:n, nyt nuorten luokasta. Minä en näistä jutuista kamalasti ymmärrä, mutten kyllä ymmärtänyt yhtään, mikä tuomarin linja missäkin oli... Joka tapauksessa, näin ukkeli Gertrudista lateli: 

"Kiva narttu. Feminiininen pää. Hyvä kaula, etuosa ja luusto. Hyvä rakenne. Hyvät takakulmaukset, liikkuu ok. Hyvä turkin laatu".

Näytelmän parasta antia oli, kun Tiina lykkäsi Gerin veljen Lennyn minulle ja sanoi: "Voitko esittää?" (samassa kehässä oli Onni, joten se oli pakkorako). Kun vekkulin veljen kanssa kävelimme kohti kehää, Tiina huikkasi vielä perään: "se ei sitten osaa seistä!" :D :D Jokainen voi arvata, miten putkeen meillä meni. Lenny toki keräsi vara-sertin ja voitti junnuluokan, mutta se tuskin oli ainakaan minun ansiotani, hahahahahahahah...

Tänään ei tarvinnut Geriä kauaa motivoida variksen kantoon. Käytiin Sorlammella aivan järkyttävässä vesisateessa lenkillä. Pakkasin mukaan (siivistään sidotun) variksen ja kasan dameja tarkoituksena tehdä pari treeniä. Päädyin lopulta treenaamaan pelkällä variksella, koska dameilla ollaan tässä leikitty, viimeksi toissapäivänä.

1. Harjoitus

Geri suhtautuu varikseen edelleen äärimmäisen kiinnostuneesti, mutta samalla hirmuisen kohteliaasti. Siksi tein alkuun muutaman "kvaak, kvaak" -äänillä dubatun helpon haun heitolla muutaman metrin päästä. Niillä Gertrudin harjoitusinto nousi sen verran, että tehtiin pari hakua metsästä, ensimmäinen n. 10 m päästä ja toinen n. 40 m päästä. Geri haki molemmat älyttömän suoraviivaisesti ja innokkaasti. Palautti n. 1 m päähän.

2. Harjoitus

Otettiin n. 20 minsan päästä uusi treeni. Ajattelin, että hauska varisleikki oli vielä mielessä ja tämä sujuisi jo paremmin. Gertsu sai odottaa puun juurella, kun vedin variksella jäljen n. 60 m päähän. Se ei nähnyt, mihin sen vein, mutta motivoin hakua kaikenlaisilla eläimellisillä kiljahduksilla varista raahatessani. Sehän toimi! Geri pinkaisi matkaan ja haki variksen vauhdikkaasti ja nopeasti. Palautus tuli samalla tavalla kuin edellisessä, mutta hurjat kehut ja palkat saatuaan se haki variksen jalkojeni juureen. Ja ensimmäistä kertaa tapahtui niin, että se yritti sen jälkeen innostuksissaan repiä harmaatakin kappaleiksi. Kielsin tiukasti. Geri lopetti. Annoin sen sen jälkeen kantaa sitä ja palkkasin siitä vuolailla kehuilla ja nameilla. Toivottavasti meni kerralla perille.

Ainakin neiti näyttää olevan kovin väsynyt:)