Juhannusviikolla Gerille tuli vieraita. Leena toi Ramonan toisen kerran ja Lilin ensimmäisen kerran kylään. Ylenpalttisen riehunnan välttämiseksi koirat tuotiin Gerin luo yksitellen. Vanhemman oikeudella Lili pääsi kyläilemään ensin. Lilillä oli juoksu ja todennäköisesti siitä syystä se oli lievästi flegu, mutta kuitenkin se sen verran nautti pienen koiran näkemisestä, että se häntä heiluen murisi ja osoitti mahtavuuttaan. Se selkeästi nautti tilanteesta ja siitä, että Geri luimisteli ja kunnioitti vanhempaansa eikä uskaltanut haastaa. Hyvä, kun uskalsi käydä nuuhkimassa. Loppuajan Lili ja Geri makoilivat toisiaan tarkkaillen vähän matkan päässä toisistaan. Ramonan kanssa meno olikin sitten sitä tuttua, kunhan alkuhämmennyksestä päästiin. Ramonan kunnioittamisesta Geri vähät välitti. Koiratreffien loputtua Geri nukkui hyvän aikaa...

Juhannus tuli ja meni Mäntyharjulla mökillä yhdessä M:n siskon perheen sekä M:n serkun ja tämän tyttöystävän kanssa. Geri ihastui M:n kummityttöön, 5 -vuotiaaseen Venlaan ikihyviksi ja tunne taisi olla molemminpuolinen. Kaksikko kirmasi ympäri pihapiiriä kolme päivää. Geri myös uskaltautui hienosti veteen hakemaan kepukoita ihan kaulaa myöten. Sen jälkeen se juoksi haltioissaan ympäri pihaa korvat jännityksestä taakse vedettyinä kreppitukka hulmuten. Vaikka juhannus mökillä ja vapaana maistui pienelle tytölle, niin paluu kotiin oli yhtä riemukas. Onhan viisi päivää ilman omaa Salomon -kenkää aika rankkaa kenelle tahansa;) Geri syöksyi suoraan sen kimppuun, heitteli ja riepotteli sitä ja urisi. Leikki jatkui melkein koko illan, kunnes neiti simahti.

Tällä viikolla Geri pääsi metsään isojen koirien seurassa. Ensin Geri käväisi metsälenkillä isänsä Onnin kanssa ja sen lenkin aikana tapahtui ihme, jota on odoteltu: Geri oli niin innostunut Onnin läsnäolosta, että lähti uimaan sen perässä! Se siis ui ensimmäistä kertaa ihan oikeasti! Eilen nähtiin taas Leena, Lili ja Ramona luonto-olosuhteissa. Lilin kärsivällisyys hyppivän ja pomppivan pennun kanssa oli ihailtavaa. Leena piti Liliä nartsassa (sillä sillä oli edelleen juoksu), mutta Lilin kuitenkin juosta sen kanssa vapaana. Geri innostui maassa etenevästä narusta niin, että tarttui siihen ja ikään kuin ohjasi Lilin menoa. Jos Geri veti narusta, Lili pysähtyi kiltisti odottamaan... :D Suolla kaikki kolme koiraa viilettivät toisiaan jahdaten. Geri tosin vähän pelkästi isojen koirien murinaa ja haukuntaa, mutta lopulta sekään ei enää ollut niin kamalaa. Lenkin lopulla Geri intoutui ajojahtiin Ramonan kanssa. Tosin Geri oli vähän vastaanottava osapuoli Ramonan niin halutessa, mutta ihan kiltisti Ramona leikki eikä Geri toisaalta tuntunut olevan milläänsäkään siitä, että sen yli juostiin kerran tai kaksi. Päinvastoin, siitä se vasta innostuikin!