Geri sai levätä koko maanantain ja unta tuntui riittävän. Tiistai-iltana tehtiin vain "kivoja" juttuja kevyesti, eli lyhyesti vedessä markkeerauksia ja muisteltiin vähän tokon alkeita, jotka olivat kyllä hukassa niin ohjaajalta kuin koiraltakin...  Ihan vain, jotta molemmilla oli mukavaa:D

Keskiviikkona tungin damit reppuun ja käytiin tekemässä Sorlammella linjaa ja ohjauksia. Yritin valita paikan, joka oli maastoltaan suht helppo, mutta jossa muistipaikan sai kunnon risukkoon. Tein se tosi paljon motivoiden ja halusin saada aikaan sen, että Geri todellakin säntää risukkoon eikä kierrä sitä: ensin otettiin ihan läheltä muutama lämmittelynouto, sitten peruutettiin muutama metri ja vieläpä oikein heitin Gerin nähden jo haetut takaisin risujen keskelle ja siitä muutama. Kun olin varma, että se muistaa, missä muistipaikka on, peruutettiin joku 30-40  metriä ja otettiin pidempi linja. Ekan Geri meni tosi suoraviivaisesti, tokalla tuli joku omituinen katkos, se alkoi tehdä hakua. Pillitin takaisin ja kokeiltiin uudestaan. Nyt se teki hyvän linjan. Tuo linja on meillä ollut ongelma ja päätin kokeilla tämmöistä säännöllinen harjoittelu tekee mestarin -suunnitelmaa.

Torstaina nähtiin Seija ja Eppu Luukissa ja tehtiin vaihteeksi vähän linjaa. Luukissa on hyvä pelto, jossa pystyy kevyesti tekemään pidempää matkaa ja kun minulla kerrankin oli käytössä avustaja, saatiin Gertsulle tosi tosi onnistuneet treenit! Se oli tosi hyvällä tuulella. Lopuksi halusin kokeilla Nome-leirillä saamaani treenivinkkiä pysäytyksen suhteen: avustaja tiputti damin maahan jonkun matkan päässä ja lähetin Gerin eteen. Vihelsin ja sen piti pysähtyä. No, kyllä se tosiaan pysähtyi, mutta tuli samantien luokseni takaisin. Kokeiltiin pari kertaa ja sitten Seija neuvoi toimivamman ja selkeämmän harjoitteen, jossa motivointidami jätetään koiran taakse ja sitten tehdään luoksetulo. Siinä Geri tajusi, mistä on kyse. Lopuksi Geri sai haahuilla vapaana. Se löysi muistipaikan läheltä Seijan kassin ja sen vierestä yksinäisen damin. Se otti sen suuhunsa ja toi sen häntä heiluen minulle. Vähän kyllä hymyilytti:) Vein Gertsun autoon ja avustin sitten Epun kanssa. Oli kiva katsoa, miten suoraviivaisesti Eppu toimi ja miten vauhdikkaasti se nosti damit ylös. Gerillä on menossa nimittäin joku todella omituinen "roikotan damia toisesta suupielestä, enkä tosiaankaan välitä, vaikka ohjaaja siitä huomauttaisi" -vaihe. En käsitä, mistä se on sen oppinut, kun se on kantanut dameja tosi kivasti muuten!?

Perjantaina käytiin taas uimassa, koska oli niin sairaan kuuma päivä, että Geri oli läkähtyä. Lisäksi kokeiltiin Seijan damiharjoitusta kahdestaan ihan muutaman toiston verran. Hyvin se toimi ekalla kerralla, mutta sittenhän Gertsu oppi, että takana oleva dami haetaan, ei kuunnellut luokse-pillitystä, vaan odotti sitä kivempaa... Jouduin siis vähän soveltamaan, jotta sain toisen onnistuneen suorituksen. Geri näyttää kuitenkin tajuavan yskän. Hitaasti hyvää tulee. Taas se kanto-ote oli hieman mystisen omituinen. Olen pääni puhki miettinyt, miksi se yhtäkkiä roikottaa, kun dameja se on kantanut tosi hyvin. Se sai siis kantaa damin kotiin. Hyvällä otteella.

Lauantainakin treenattiin. Aloitettiin damin kantamisella, koska halusin nähdä, auttaako se tuohon samperin roikottamiseen. Geri kieltäytyi kantamasta ja tuijotti minua uhmakkaana! Luulen, että se arvasi, että jotain kivempaa on tulossa eikä sitä siksi kiinnostanut. Se mulkoili minua kypsänä, mutta kantoi kuitenkin, kun ei muutakaan voinut, koska jos minä sanon, että kannetaan, niin silloin todellakin kannetaan, perkele! Surkeaa alkua kompensoimaan heitin pari helppoa markkeerausta. Sen jälkeen tehtiin motivoitu ruutu, 7 damia se sieltä taisi kaivaa esiin. Täytin välillä ruudun uudelleen. Ihan ookoo se teki töitä, vaikka vähän oli kyllä ilmassa sellainen "haista paska" -tunnelma ja ne damit edelleen roikotettiin, paitsi muoviset. Viimeisen kankaisen se kantoi hyvällä otteella, joten lopetin siihen ja palkkasin vuolain kehuin ja nameilla. Häntä heilui siihen malliin, että kehut eivät menneet kuuroille korville. Hyvän työn jälkeen se pääsi nuuskimaan metsään ja uimaan. Minä otin aurinkoa. Lopuksi vedin Gerille lyhyen jäljen tekeytymään. Olin kyllä ihan ääliö, kun vedin sen niin lähelle yhtä metsätietä. Olen ihan varma, että joku toinen koira tai muu eläin siellä on mellastanut, koska sen verran sekavaa oli Gerin työskentely tänään. Yleensä se nimittäin kyllä tietää, mitä tekee. Lisäksi Geriä häiritsivät "katsojat" ja jälki meni kyllä vähän käteen, suoraan sanoen.