Kävimme puolitoista viikko sitten Antskogissa katsomassa noutajien taipumuskoetta ja totesimme, että siinä saattaisi olla sen tyyppinen harrastus, josta Geri pitäisi kovasti. Sovimme Tiinan ja Onnin kanssa treffit ensimmäisiin noutoharjoituksiin Serenan metsään ja ei kun tuumasta toimeen!

Kyllähän Geri on hakenut puskista päätöntä vinkukanaa, palloja ja vedestä hienosti damia, mutta Tiina näytti, miten muuten voisimme alkaa tytön kanssa harjoitella noutamista ja Gerin riistavietin ylläpitämistä mahdollisia tulevia harrastuksia silmällä pitäen. Ja Gerihän työskenteli aivan mahtavasti: se oli innokas ja iloinen! Tiina näytti meille ihan perusjuttuja, luoksetuloharjoituksen ilman damia ja sen kanssa, sekä varikseen totuttelua ja sen kantamista. Luoksehan Geri osaa tulla ja tulee mielellään, mutta se, miten se toimi damin kanssa, sai sen omistajat hymyilemään tyytyväisenä. Olin ensimmäisellä damihaulla nimittäin vähän turhan hätäinen enkä malttanut odottaa luoksetulo -käskyn kanssa tarpeeksi kauan, jotta koira olisi saanut damista hyvän otteen. Se lähti kuin ohjus luokseni yritettyään ensin nostaa damin maasta ja kuultuaan kutsuhuutoni. Muutaman metrin juostuaan se tajusi, että jotain puuttuu, löi liinat kiinni ja kääntyi, haki damin täysiä spurtaten ja juoksi sitten luokseni innosta uhkuen se suussaan! Ei huono suoritus ensimmäisellä haulla, vaikka itse sanonkin! Toinenkin haku sujui kuin vettä vaan. Saimme vinkkejä siihen, miten koiran tuodessa damin koiraa pitää kehua ja kaikki huomio keskittää siihen eikä välittää damista tuon taivaallista ensin. Gerin pitää saada kantaa damia ja leikkiäkin vähän. Pidämme mielessä!

Varis olikin sitten vähän jännittävä tapaus. Se oli suorastaan vähän pelottava aluksi, vaikka Geri kyllä hyökkäilikin leikkihyökkäyksin omituista raatoa kohti. Nuuhkia se uskalsi, muttei kantaa. Tiina irrotti lopulta varikselta siiven ja heitti sen noudettavaksi. Geri ymmärsi heti, mistä on kyse ja haki siiven takaisin vuolaiden kehujen saattelemana. Sitten Tiina heitti Gerille variksen ja senkin Geri toi upeasti takaisin. Siihen oli hyvä lopettaa: Iloinen itseensä tyytyväinen koira ja ylpeät omistajat. Tiinalle suurkiitos siitä, että variksia saattaa jatkossakin olla tarjolla harjoittelukappaleiksi.