Käytiin eilen illalla Mervin & Sannin ja Sadun & Jaden kanssa tekemässä vesitreeni helteisen päivän päätteeksi Vaakkoin lähellä. Mölleri -söhellyksen jälkeen tämä oli eka kerta riistan kanssa ja päätinkin, että otetaan motivoidusti sitten. Lisäksi päätin, että jos tuo yhtään hilluu, se joutuu puuhun sidotuksi vähän matkan päähän. Se muuten tuntui toimivan! Hain puun juurelta tosi nöyrän tytön pariin otteeseen... Sen jälkeen se rauhoittui.

Mervin ehdotuksesta tehtiin Gertsulle muutamalla ykkösmarkkeerauksella kaislikkoon muistipaikka ja motivoijana toimi Sanni, jonka kanssa Mervi ensin Gerin nähden touhusi. Vähän arvelutti, miten Geri lähtee veteen, kun elävästi mielessä pyörivät viime lauantain tahmeat vesileikit, mutta Gerihän säntäsi veteen luvan saatuaan aivan hurmiossa ja teki hyvää työtä. Lopuksi Satu ja Mervi tekivät Gerille kaksoismarkkeerauksen, jossa toinen lokki lensi samaan kaislikkoon, toinen lammen "selälle". Gerillä varmasti väsymys siinä vaiheessa painoi jo, koska ilma oli kuuma ja se oli matkustanut autossa monta tuntia päivällä, joten se ei kunnolla markkeerannut uutta paikkaa. Se haki kaislikosta taas hyvin, mutta toista se ei meinannut muistaa hakea, vaikka se kellui hyvin näkösällä (mielestäni kyse oli nimenomaan huonosti markkeerauksesta, se ei vain muistanut, että siellä oli toinenkin ja siksi alku oli vaikea). Satu kävi sorsapillin kanssa motivoimassa lisää ja vaihdoimme lähtöpaikkaa aukeampaan kohtaan lammen rannalla. Jo paikantui viimeinenkin lokki ja hyvin se senkin sitten haki. Muutama lokki palautui ihan käteenkin asti, mikä oli jo suuri edistysaskel.

Lopuksi tehtiin pari ylösottoa Mervin tuomalla fasaanilla. Olipa vaikeaa. Geri tiputtaa ne parin metrin päähän minusta. Mervi antoi hyviä vinkkejä näiden asioiden harjoittamiseen huomattuaan parit virheet, joita itse toistin. Hyvä hyvä:) Geriä motivoitiin mm. sillä, että Sanni kävi välissä nostamassa fasaania sen nähden. Oli kyllä eroa kuin yöllä ja päivällä siinä, miten Sanni ja Geri riistaan suhtautuivat... Mervi antoi vieläpä fasaanin meille mukaan. Siitäkin suurkiitos:)