Uusia havaintoja nuoreta neidistä:

Tiina ja Onni järjestivät koko pentueelle treffit Luukissa, jonne mekin Gerin kanssa matkasimme innokkaina. Oli hauska nähdä, miten Gerin sisarukset olivat kehittyneet ja miten pennut keskenään telmivät. Hassua oli kuitenkin huomata, miten Geri oli, alkuriehunnan jälkeen, enemmän kiinnostunut hajuista ja lumesta kuin sisaruksiensa kanssa telmimisestä. Ja kun Tiina otti jokaisen kanssa vuoron perään noutotreeniä metsän siimeksessä, Geri istui ja tuijotti silmä kovana sinne suuntaan, vinkui ja uikutti, vaikka Jedi-veli ja Vitsi-sisko riehuivat aivan vieressä ja Lennikin olisi mielellään haastanut Geriä leikkiin. Tämän tytön mielestä hauskinta olisi ollut noutaminen (ja ilmeisesti Tiinan lähellä oleminen, koska kun Tiina ilmestyi metsästä takaisin, Geri ilahtui suuresti).

Gerin piippailu oli kyllä mahdotonta ja keinot sen rauhoittamiseksi olivat aika vähissä. Kävelyttäminen ei auttanut, koska Geri muisti koko ajan, että lähellä on dameja ja muuta kivaa, selän kääntäminen ei todellakaan tepsinyt eikä rauhoittaminen selin makuulla sylirepussa... Geri kyllä makasi siinä, mutta vinkuna jatkui samantien, kun se sai vapautuksen. Ainoa, josta oli jotain hyötyä, oli nome-seuraamisen harjoittelu wt-hihnassa. Pitänee tarttua siis siihen.

Jaana varoitteli, että Gerin syömistä kannattaa tarkkailla, ettei se saa liikaa massaa. Se on syönyt suurinpiirtein kuukauden Sensible 25:sta, massaa ja turkkia on sen jälkeen tullut aika vauhdilla, vaikka ruokamäärä ei ole kauheasti lisääntynyt. Geri oli totisesti aika eri mallinen kuin siro siskonsa. Jaanan mukaan Sensiblessä on rasvaa omasta takaa aika lailla, joten jätän öljyn lisäämisen toistaiseksi. Jos se sitten vähän auttaisi, ettei tytöstä tule tosi skrode.