Iloinen on lievä ilmaus tähän mielentilaan. Gertsu läpäisi tänään Auran nuuskujen kauden avaustaipparit. Suorituksen arvoa nostaa ensinnäkin se, että tämä oli Gerin (ja minun) ensimmäinen yritys taipumuskokeessa ja toiseksikin se, että oltiin lopulta päivän ainoa tolleriedustaja, joka läpäisi kokeen!

Miten se sitten sujui? Maasto oli, kuten arvelinkin, kuivaa mäntymetsää. Ohjaajaa jännitti niin älyttömästi - jännitti siitä lähtien, kun tuonne ilmoittauduin- että pelkäsin homman karahtavan jo siihen. Tai sitten siihen, että Gertsu alkaa sähläämään, kuten tollerin kuuluu. Tuomarina toimi Petri Tuominen. Viime viikolla oli hetken epävarmaa, mahdutaanko tuonne mukaan, mutta sinne saatiin iltapäiväksi toinen tuomari ja kaikki yhdistyksen jäsenet mahtuivat mukaan. Kiitos Petri, siis:)

1. Vesityö

Pientä jännitystä ilmassa: mennäkö veteen vaiko eikö mennä. Molemmilla kerroilla sama juttu, piti maanitella, mutta sitten Geri meni mielellään. Otteet olivat molemmissa vähän siipivoittoisia, mutta perille tulivat. Haulikossa on kamalan kova ääni verrattuna starttariin!

2. Hakuruutu

Tuomari kehotti minua rauhoittumaan ja rentoutumaan. Helppohan hänen oli siinä turista!

Pientä jännitystä suorituksen alussa ilmassa: kävi tutkimassa markkeerauksen, ei tarttunut. Kutsuin takaisin ja istutin vieressä hetken. Uusi yritys. Nyt pientä sähellystä eturintamassa, mutta sitten G lähti etsimään tosissaan. Palautuksena siivestä roikotettu varis. Lähetin uudestaan, nyt kelpasi markkeerauslintu, mutta sekin piti riiputtaa siivestä perille. Eikä tietenkään käteen asti. Yritin lähettää Gerin nopeasti ja innostaen uudestaan, kun näytti siltä, että vire alkaa löytyä. Nyt Geri kantoi jo paremmin, ote oli ok ja palautus käteen (tosin ohjaajan kädet tärisivät ja lintu tippui maahan). Neljännen Geri toi jo hyvällä otteella. Tuomari pisti hakemaan vielä viidennenkin. Jouduin kutsumaan Gerin kertaalleen takaisin tässä vaiheessa, kun se etsi samalta puolelta koko ajan (se oli jo tyhjentänyt sen reunan). Lähetin vastakkaiseen suuntaan ja sieltä palautui viimeinen varis hyvällä otteella ja vieläpä käteen. Ai niin, sain kommenttia siitä, että käskytän kovaäänisesti... :D

3. Jälki

Tätä etukäteen vähän pelkäsin, koska tämän kanssa on välillä ollut vähän vaikeaa. Ihan turhaan: Geri lähti suoraan jäljelle, nenä maassa kiinni. Vähän se joutui etsimään, koska se lähti seuraamaan kanin vieneen toimitsijan jälkiä takaisin tielle. Se tsekkasi sen loppuun ja palasi metsään. Sieltä palautui jättikokoinen kani aivan älyttömän tasapainoisella ja hyvällä otteella perille asti. Tuomari kommentoi tässä vaiheessa: "katos, se löysi naapurin kissan!" (kani oli tosiaan iso).

Tarkempi arvostelu tietoja ja tuloksia -osiossa.